Pozityvi mityba. Praktiškai

Praėjusį kartą kalbėjom apie pozityvios mitybos filosofiją, kuri suteikia ramybę sielai, kai viskas dera su vertybėmis.  Šį kartą aptarsime praktinę pusę, kuri labai aktuali mūsų protams.
Dabartinės mitybos įpročiai formavosi tūkstančius metų ir kaip matome dabar, atėjome kažkur ne ten:-) Ypač tai pasimatė pastaraisiais dešimtmečiais, kai žmonija spręsdama sotumo problemas, sugalvojo, kad maistą galima vienaip ar kitaip sintetinti ir perdirbti, skaninti visokias atliekas, kad pigiai išmaitinti vis didėjančią populiaciją. Bet nesigavo taip pigiai, kaip tikėtasi, o tokio maisto pašalinis poveikis jaučiamas, matomas ir aprašomas ligonių istorijose. Nuo pirmapradžio modelio, kai žmogus maitinosi niekaip neapdorotais vaisiais, daržovėmis, uogomis, riešutais ir vaisiais, nutolome labai stipriai, o dabar tokia mityba yra gydymosi būdas nuo visų ligų. Ir tai visiškai natūralu, nes leidžiame organizmui veikti taip, kaip jis moka geriausiai. Mūsų viduje yra visi resursai būti sveikiems, o susirgus pasveikti:-)
Manau logiška rūpintis savo organizmo gerove, suteikiant jam kuo palankesnes sąlygas. Vadinasi maistą verta rinktis tokį, kuris bus lengvai įsisavinamas, tuo pačiu suteikiantis visas mums būtinas medžiagas.
Yra ir dar viena gera natūralios mitybos pusė – gerokai mažiau laiko sugaištama maisto ruošai, taupome elektros energiją, o ir įrankiais galima išsiversti pačiais paprasčiausiais. Vienu žodžiu, nauda sveikatai, gamtai ir piniginei:-)
Apie visa tai ir dar daugiau, birželio 14-16 dienomis sodyboje Vila-Ra. www.vila-ra.lt

Komentarai