Pozityvi mityba

Gal kažkiek skamba keistai, tačiau man ši sąvoka turi esminę reikšmę. Čia puikiai tiktų patarlė: ir avys sveikos, ir vilkas sotus:-) Pagalvokim, kaip galima maitintis ir gauti reikiamų medžiagų iš pozityviai pagaminto maisto. Prieš valgant prisiminkit visą maisto gamybos procesą ir suprasit, kad valgot ne kažkokį produktą, nes maistas turi savo istoriją, kuri suvalgius taps ir jūsų dalimi.
Panagrinėsiu vieną mėgstamiausių savo patiekalų – daržovių salotas. Žmogutis paruošė žemę, pasėjo, stebėjo, ravėjo, sulauktą derlių nuėmė, pardavė ir gavo reikalingus pinigėlius savo šeimos ir ūkio išlaikymui. Jei daržoves pirkau tiesiai iš ūkininko, tikėtina, kad jos gavo daugiau dėmesio ir meilės, nes turi didesnę vertę pačiam auginančiam. Dabar man beliko jas nusiplauti, susipjaustyti, pagardinti prieskoninėmis daržovėmis, šlakeliu aliejaus, padėkoti žemei, saulei ir juos užauginusiems žmonės ir skanaus. Šis procesas puikiai atitinka mano vertybes. O kaip jums jūsų valgomas maistas?
Taigi, valgykime sąmoningai suprasdami ką valgome ir nesislėpkime už galutinio produkto pavadinimo. Kepsnys – skamba visai gerai, tačiau prisiminus visą jo gamybos istoriją, vargu ar atrodys taip pat:-) Yra gi sakoma, jog esame tai ką valgome. Vadinasi kuo puikiausiai pozityvumo dienos normą galime gauti ir iš maisto:-)

Komentarai