Mitybos pokyčiai iš kitos pusės. Antra dalis

Pirmoje dalyje rašiau apie motyvaciją ir detoksikaciją, o dabar atėjo laikas kitam etapui – fizinių jėgų atstatymui. Skirtumas čia tas, kad teko rimčiau peržvelgti savo valgomo maisto racioną ir pakoreguoti taip, kad gaučiau pakankamai reikalingų medžiagų. Kad lengvesnis būtų atsistatymo procesas, pridėjau ir keletą lengvai įsisavinamų papildų. Su papildais kita istorija, nes pasirodo nėra taip viskas paprasta. Mūsų organizmas yra protingas, tad įvairiausios sintetikos labai kratosi, o natūralių papildų pasirinkimas nėra itin didelis. Dar ir kainos kandžiojasi:-) Na bet ko dėl savęs, brangiausiojo, nepadarysi:-) Nusprendžiau, kad geriau mažiau, nei neveikiančių daugiau. Tačiau laimės papilduose neieškojau ir žinojau, kad pats svarbiausias dalykas yra tinkamai subalansuota mityba. Tačiau ji skiriasi nuo tradiciškai dietologų siūlomos. Taigi, tuo metu vartojau daug daržovių: žalių, garintų, troškintų. Mėsos jau buvo nedaug, ją pakeitė žuvis. Mityboje atsirado riešutai, sėklos, nekeptos speltos duonelės, jogurtas, dribsniai, rūgpienis. Kadangi praeityje esu turėjęs problemų su skrandžiu, atsargiai pradėjau didinti vaisių kiekį. Džiovintų taip pat, nes pavasarį pasirinkimas šviežių nėra didelis. Kitą vertus, iš metus prastovėjusių sandėliuose, naudos jau nebe itin daug. Tačiau vaisiai yra greitai ir lengvai įsisavinamos energijos šaltinis. Mano dideliam džiaugsmui, didesnių virškinimo problemų mano mitybos pokyčiai, nesukėlė. Visiškai normalu, kai iš esmės keičiant mitybos įpročius, laikinai atsiranda ir vienas kitas sistemos sutrikimo simptomas. Šiame etape, mano manymu, didesnių nesklandumų padėjo išvengti maisto derinimas. Netgi galiu pasakyti, kad sistema ką, su kuo, kokiu eiliškumu ir kada galima valgyti, yra taip pat svarbi, kaip ir pačių maisto produktų kokybė. Tai padėjo išlaikyti stabilų svorį neribojant suvalgomo maisto kiekio. Tai man labai svarbu, nes esu didelis maisto gerbėjas:-) Taigi, standartinis dienos meniu atrodė taip. Pusryčiai: vaisių kokteilis, po pusvalandžio jogurtas, dribsniai arba duoniukai. Pietums: salotos, riešutai arba sėklos, porą kartų savaitėje garinta žuvis arba mėsa. Vakarienė: salotos, rūgpienis arba riešutai ar sėklos. Atsirado tokia tradicija, kad savaitės dienomis valgau pagal nustatytą savo sistemą, o savaitgaliais leidžiu sau paišdykauti;-) Visada likau ir lieku ištikimas vienam principui – maisto derinimui. Taigi, apie maistą tiek, nes atsirado kitų įdomių dalykų, tokių kaip mankšta… Apie tai ir kitus atradimus kitame straipsnyje. Skanaus, sveiko, naudingo ir suderinto maisto!

Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>